Alles over de beroemde Jade rollers

Mangano Calciet
Alles over de beroemde Jade rollers

Alles over de beroemde Jade rollers

De inmiddels beroemde Jade rollers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de ‘daily skin care routine’ van veel mensen. De rollers van echt steen zijn een wereldwijde hit. Maar wat maakt deze eeuwenoude Chinese traditie nou zo bijzonder? Ik zocht het voor je uit.

Eeuwenoude Chinese traditie
Wellicht heb je tot enkele maanden geleden nog nooit van deze beautytool gehoord, maar dit beauty-ritueel afkomstig uit China werd al uitgevoerd in de 7e eeuw door vorsten en andere rijke lui. De gezichtsrollers zijn een ultieme massagetool om de doorbloeding in je gezicht te stimuleren en helpt afvalstoffen in je lichaam sneller af te voeren. De meeste gezichtsrollers bestaan uit de steen Jade. Deze krachtige steen zou negatieve energieën wegnemen en je lichaamsenergie weer in balans brengen. Tegenwoordig is de beautytool te verkrijgen in verschillende steensoorten zoals Rozenkwarts, Amethist en Tijgeroog, met al hun verschillende eigenschappen.

Het effect van de gezichtsrollers zijn nooit wetenschappelijk bewezen of onderzocht, maar het stimuleren van de bloedsomloop kan volgens dermatologen nooit kwaad. Als je het maar voorzichtig doet. Dat wel natuurlijk ;).

How to…?!

Ik, iemand die nauwelijks tijd neemt voor een goede gezichtsverzorging op een dagcreme, nachtcreme en af en toe een maskertje na, besloot het een kans te geven en nam een gezichtsroller van Mimi mee naar huis.

’s ochtends en ’s avonds neem je een paar minuten extra de tijd om je creme in te rollen met je gezichtsroller. Als je het goed wilt doen houd je wel bepaalde handelingen aan, zoals van binnen naar buiten rollen, beginnend bij de kaaklijn. Het kleine rollertje past perfect rondom je ogen, de grote roller is geschikt voor de grotere oppervlakten van je gezicht. Hier zijn overigens genoeg filmpjes op internet van te vinden!

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, ik vind het eigenlijk wel erg fijn! Het heeft ook iets rustgevends, een rustpuntje op een drukke dag. Mijn gezicht ziet er gezonder uit, en heeft nu een gezond blosje. Die rimpels, tja.. die zitten er nog. Daar moet ik ben ik bang zwaarder geschut voor inzetten…

Share this post